2006. aasta parimad noormängijad (14)

Soccernet.ee jätkab hooaja kokkuvõtteid parimate noormängijate tutvustamisega, kuhu sisse arvestasime 1988. aastal ja hiljem sündinud mängumehed.

Valiku moodustasid suures osas ründajad, samas kui puhastest kaitsjatest ei pääsenud kümne väljavalitu hulka mitte keegi. Noorima pallurina figureerib nimistus Lasnamäe Ajaxi 16-aastane Alex Moneš.

Nikita Andrejev


Klubi: FC Levadia
Positsioon: Ründaja
Sünniaeg: 22. september 1988 (18)
Senine hooaeg: 25 mängu (20 algkoosseisus), 17 väravat ja 5 kollast kaarti

Mitmetes eri kategooriates soosikute hulka kuuluv Nikita Andrejev on parima noore valimisel suurim favoriit.

Tõesti uskumatu, et nii palju tähtsaid väravaid löönud ja meedia tähelepanu pälvinud mängija on alles paari kuu eest täisealiseks saanud.

Eelmisel hooajal Lasnamäe Ajaxi rivistuses Esiliiga parim väravakütt on jätkanud pommitamist ka sel aastal kõrgliigas, jagades 17 tabamusega selles arvestuses kuuendat kohta. Ning seda vaid 1680 mänguminuti juures, mida on veidi rohkem kui pool võimalikust mänguajast.

Kiire, tehniline, agressiivne ja võitluslik Andrejev on nii mitmekülgne ründaja, et tema nõrka kohta on raske leida. Nii Meistriliigas, eurosarjas kui ka Venemaa noortekoondises säranud Andrejevile võib Eesti liiga peagi väikseks jääda.

Kaimar Saag

Klubi: FC Levadia
Positsioon: Ründaja
Sünniaeg: 5. august 1988 (18)
Senine hooaeg:
ML: 2 mängu (2 algkoosseisus)
EL: 26 mängu (26 algkoosseisus), 34 väravat, 2 kollast ja 1 punane kaart

Koos Andrus Mitiga Esiliiga väravalööjate edetabelis esikohta jagav Kaimar Saag ei ole kõrgemas liigas eriti pildile pääsenud, sest tipuründaja koha peal on Levadial piisavalt kandidaate ees.

Kui eelmisel hooajal sai ta kolm korda Meistriliiga hõngu nuusutada ja korra ka jala valgeks, siis sel aastal ei ole see kahe katsega veel õnnestunud. Esiliigas on ta see-eest tegemas ülimalt head hooaega, olles liiga valitseja FC Levadia II põhiline ründejõud.

Suurepärase väravavaistuga paljudele muljet avaldanud Saag on löönud kaks korda rohkem väravaid kui keegi teine, kui Nõmme Kalju kogenud ründaja Andrus Mitt välja arvata.

Möödunud hooaja eel Viljandi SK-st Levadiasse siirdunud Saag on end väravamasinana tõestanud ning võib füüsilise vormi paranedes lähiaastail ka Meistriliigas läbimurde sooritada.

U-19 EM-valikturniiril Šotimaal lõi ta kolmes mängus kaks väravat, aidates Eesti koondise seejuures ka 3:1 võidule Bosnia ja Hertsegoviina üle.

Sander Puri

Klubi: FC Levadia
Positsioon: Ääreründaja
Sünniaeg: 7. mai 1988 (18)
Senine hooaeg:
ML: 6 mängu (4 algkoosseisus) ja 1 värav
EL: 28 mängu (27 algkoosseisus), 17 väravat (neist 2 penaltist) ja 2 kollast kaarti

Sander Puri on eelmise hooajaga võrreldes palju vähem Meistriliigas platsile pääsenud, kuid kvaliteedis on samas selge edasiminek toimunud.

Hooaja lõpus on ta end koguni põhimeeskonda murdmas, sest pärast seda, kui talle septembri alguses esimesi võimalusi anti, on ta kaasa teinud koguni kuues mängus, neist neljas algkoosseisus.

Eelmisel hooajal Esiliigas 22 mänguga kuus väravat löönud Puril on sel aastal kirjas 28 kohtumist ja 17 tabamust. Eriti magusa kogemusena pääses Puri Newcastle'i vastu vahetusest platsile nii kodu- kui ka võõrsilmängus.

Regulaarselt U-19 koondisse kuuluv Sander Puri murdis end vahepeal ka U-21 koosseisu ning oleks seal ilmselt ka viimastes mängudes olnud, kuid noorema vanuseklassi valik jättis ta sealt eemale.

Tehniline, agressiivne ja kiire ääreründaja tuli Levadiasse eelmise hooaja eel SK-10 Tartust koos kaksikvenna Eino Puri ja Taijo Tenistega.

Taijo Teniste

Klubi: FC Levadia
Positsioon: Äärepoolkaitsja
Sünniaeg: 31. jaanuar 1988 (18)
Senine hooaeg:
ML: 6 mängu (6 algkoosseisus)
EL: 26 mängu (25 algkoosseisus) ja 5 väravat

Sarnaselt mitmete tiimikaaslastega sel hooajal Meistriliigas vähem võimalusi saanud Taijo Teniste on samuti äärel väga kerge ja kiire, agressiivne ning tehniline.

Erinevalt vendadest Puridest on ta aga universaalsem ning põhimeeskonnas ongi ta tihtipeale mänginud hoopis äärekaitsjana.

Teniste vähene Meistriliiga mänguaeg on kogunenud hooaja teises pooles, seejuures on ta lõpu lähenedes üha enam platsile pääsenud. Eelmisel aastal 12 kõrgliiga kohtumist ja kaks väravat kogunud Teniste on seekord pidanud leppima poole vähema mänguajaga.

U-19 EM-valikturniiril kandis Teniste Eesti koondise kaptenipaela, tehes algusest lõpuni kaasa kõik kolm kohtumist.

Hooaeg on näidanud, et Esiliiga tase jääb noorte ja andekate Levadia pallurite jaoks liiga nõrgaks ning loodetavasti pääsevad nad tuleval hooajal üha rohkem põhimeeskonna eest platsile.

Ken Kallaste

Klubi: FC Flora, Valga Warrior
Positsioon: Ründaja
Sünniaeg: 31. august 1988 (18)
Senine hooaeg:
ML: Floras: 9 mängu (3 algkoosseisus)
Warrioris: 16 mängu (16 algkoosseisus), 4 väravat (neist 1 penaltist) ja 1 kollane kaart
EL (Flora II): 6 mängu (6 algkoosseisus) ja 5 väravat

Kuulsa Risto Kallaste poeg Ken on Flora-süsteemis väga kiiresti liikunud ja murdis kõigest 17-aastasena Flora duublist läbi Valga Warriori põhimeeskonda.

Hooaega Warrioris alustanud ründaja oli seal 16 mängu järel nelja tabamusega meeskonna resultatiivseim, enne kui juulis Florasse edutati. Seal ei ole ta üheksa mängu jooksul veel jalga valgeks saanud, kuid duubli eest Esiliigas on ta viis väravat löönud.

Silmapaistva soenguga Kallaste on ründajale kohaselt kiire ja hea tehnikaga ning kuulub regulaarselt ka omaealiste koondistesse. Oktoobri algul Šotimaal peetud U-19 EM-valikturniiril mängis Kallaste kõigis kohtumistes algusest lõpuni ja sai ka jala valgeks.

Nikolai Mašitšev

Klubi: FC TVMK
Positsioon: Äärepoolkaitsja
Sünniaeg: 5. detsember 1988 (17)
Senine hooaeg:
ML: 29 mängu (22 algkoosseisus), 6 väravat ja 5 kollast kaarti
EL: 5 mängu (5 algkoosseisus), 2 väravat ja 1 punane kaart

Vaid 17-aastane FC TVMK oma kasvandik Nikolai Mašitšev on eelmise aasta meistri ridades end põhikoosseisu murdnud ning suurepärase hooaja teinud.

TVMK ei eduta oma klubi noori just kuigi tihti esindusmeeskonda, kuid Mašitšev on selles osas erand. Eelmisel hooajal veel vähe mänguaega saanud nooruk registreeriti ka selle hooaja eel duublisse, ent üsna ruttu sai temast põhitegija ning 29 mängu ja 6 väravat räägivad iseenda eest.

Alles detsembris täisealiseks saava Mašitševi minek oli niivõrd hea, et me valisime ta ka hooaja parimate poolkaitsjate sekka. Eesti noortekoondistes see ühteaegu jõuline ja terav paremäär mänginud ei ole, tõenäoliselt on põhjuseks puuduv kodakondsus. Sellest hoolimata on tegu ühe silmapaistvaima noormängijaga Meistriliigas.

Sergei Zenjov

Klubi: FC TVMK, Pärnu Vaprus
Positsioon: Ründaja
Sünniaeg: 20. aprill 1989 (17)
Senine hooaeg: Vapruses: 17 mängu (14 algkoosseisus) ja 8 väravat
TVMK-s: 12 mängu (4 algkoosseisus), 3 väravat


Välkkiire Sergei Zenjov tegi Pärnu Vapruse rivistuses imelise hooaja alguse, lüües Meistriliiga debütandi eest juba 16-aastasena mitmeid väravaid.

See tekitas tema vastu koheselt suuremate klubide huvi ning üleminekuakna avanedes läinud ta oligi. Võidujooksu tema allkirjale võitis FC TVMK, kus Zenjovi hoog paraku kiirelt rauges.

Peagi vahetusmeheks langenud pärnakas ei sobinud kuidagi valitseva meistri mänguskeemiga, sest tema kiirus ei pääsenud seal nii hästi maksvusele.

Küllaltki ebaõnnestunud hooaja teisest poolest hoolimata kuulub Zenjov endiselt omaealiste koondisse. U-19 EM-valikturniiril täitis ta siiski vaid vahetusmehe rolli ega saanud jalga valgeks.

Daniil Ratnikov

Klubi: Tartu Tammeka
Positsioon: Keskpoolkaitsja
Sünniaeg: 10. veebruar 1988 (18)
Senine hooaeg: 27 mängu (22 algkoosseisus), 1 värav ja 2 kollast kaarti

Möödunud hooaegadel FC TVMK duublis pallinud, kuid seejärel koos isaga Tartu Tammekasse liikunud Daniil Ratnikov on uues klubis kiirelt põhitegijaks saanud.

Tehniline ja hea väljakunägemisega keskpoolkaitsja loob pigem võimalusi teistele, kui üritab ise peale lüüa või karistusalasse murda.

Eelmisel aastal lõi ta TVMK duubli eest koguni kümme väravat, kuid Tammekas on ta skooritegemise teiste hooleks jätnud. Uuel hooajal, mil meeskonnast lahkuvad mitmed põhitegijad, on oodata tema rolli tõusmist.

U-19 koondise rivistuses oli Ratnikov EM-valikturniiril põhikoosseisu piiripeal, alustades kord põhis ja sekkudes teises mängus vahetusest.

Stanislav Pedõk

Klubi: Pärnu Vaprus
Positsioon: Väravavaht
Sünniaeg: 6. juuni 1988 (18)
Senine hooaeg: 22 mängu (20 algkoosseisus, 1 väljakumängijana) ja 40 sisselastud väravat

U-19 koondise esiväravavaht Stanislav Pedõk on suur tulevikulootus ning ka tema esimene hooaeg Meistriliigas on küllaltki edukaks osutunud.

Kogenud võistkonnakaaslase Veiko Põldemaaga mänguaega jaganud Pedõk kogus suurema osa mänguminutitest endale ning lasi kokkuvõttes ka omale tunduvalt vähem väravaid lüüa.

Pärnu Vaprusel kõrgliigas kanda kinnitada aidanud Pärnu JK kasvandikku võib ees oodata suur tulevik, kui ta oma tehnika kallal veel vaeva näeb. Sel aastal on ta saanud juba tunduvalt rohkem mänguaega kui möödunud hooajal Esiliigas.

Alex Moneš

Klubi: Lasnamäe Ajax
Positsioon: Äärepoolkaitsja
Sünniaeg: 27. juuni 1990 (16)
Senine hooaeg: 16 mängu (11 algkoosseisus), 1 värav ja 4 kollast kaarti

Alex Moneš on ainsana meie valikust niivõrd noor, et võib täna kell 14:00 A. Le Coq Arenal U-17 koondise EM-valikmängus Norra vastu platsile joosta.

Väiksemat kasvu kiire äärepoolkaitsja on end hooaja jooksul põhikoosseisu mänginud ning sai hiljuti hakkama ka oma esimese Meistriliiga väravaga.

16-aastase mängija kohta omab Moneš korralikku tehnikat ning ta rabab ka kaitses mehemoodi tööd teha. Agressiivse mängu kinnituseks on Moneš teeninud neli kollast kaarti.

Alles sel aastal meeste liigas mängimiseks vajaliku vanuse alampiiri ületanud Moneš on väga kiiresti end nähtavaks teinud - 16 mängu ja 1 värav Meistriliigas on esimesel hooajal vägagi kõva sõna.

Tugeva noortesüsteemiga Ajaxis on tal kindel seljatagune, et mänguaega jagub ka järgmiseks hooajaks, sest noorpalluritele antakse seal enese tõestamiseks piisavalt võimalusi.

Vaata ka:
Meistriliiga kokkuvõtted
Kommentaarid

yop   •  
(.***)
evgeni novikov vaprusest
mazz   •  
(.***)
Nii palju võin öelda, et Kaarel Tani jäi kõige napimalt valikust välja. Eino Puri oli ka kandidaat, teised nimetatud paraku mitte.
atb   •  
(.***)
KAIDO KOPPEL
atb   •  
(.***)
eero pruus ja ats sillaste
atb   •  
(.***)
tarvo lausron
atb   •  
(.***)
andre frolov
atb   •  
(.***)
eino ja jüri puudu ..jee
atb   •  
(.***)
TUUUUDEEE
kus kaarel tani on?
safd   •  
(.***)
alex mone¨ - alex moones
stanislav pedõk - stan pedak
sergei zenjov - sergei senjoor
nikolai ma¨it¨ev - niki maasitsev


nii võiks nad veel eesti koondiseski mängida. see pedõk võiks küll vahetada. nagu nahk tegi. tubli mees. aga vahet pole.
peeter   •  
(.***)
isegi paar eestlasest vahetusmängijat siia ära eksinud.
maise   •  
(.***)
ise arvan, et ainuke kes reaalselt Nikitaga konkureerida võiks on Mashitshev. Heal juhul ehk ka Ratnikov.
Johann   •  
(188.143.232.***)
Hi Donna, here is the address of Ly Loan 241/11/2 Pham Ngu Lao Street | Pham Ngu Lao Ward, Dist 1, Ho Chi Minh City, Vietnam. You can look for Phuong. She is the dtuhgaer of the owner and she speaks very good english. She helped me on my itinerary for Vietnam. By the way, her mother makes on the best iced coffee. *oink*oink* It is a must try in Vietnam! *oinktastic*
Bertil   •  
(193.69.2.***)
Ha ha ha Boris, I am currently editnig the Summer issue of the magazine and this episode of your adventures was some badly needed comic relief. I can just picture this in my mind having been through similar situations in my lurid past. Just hope that Borris doesn't mean something menacing in Xhosa
Kaalyna   •  
(178.249.1.***)
I thought I'd have to read a book for a diosevcry like this!

Sisene
Enne kommentaari avaldamist tutvu Soccernet.ee kommentaaride hea tavaga.
EESTLANE VÕÕRSIL
Pika vigastuspausi lõpetanud Mattias Käit: pidin platsile minema nii, et ei jõudnud isegi soojendust teha, aga õnneks kõik oli okei
PREMIUM LIIGA
VIGASTATUD KAPTEN
Põlveoperatsioonil käinud Mätas väljakule naasmisest: võiks ju sihtida suvel Tamme staadionit, aga eks näis
NARVA RAPUTUS
HARULDANE VÕIMALUS
Dubais testimisel viibiv Harju kindamees: Ronaldo klubi vastu mängimine oli hindamatu kogemus
INTERI KANGELANE
See teine Inzaghi, kelle jaoks kõik tuli loomulikult. Isegi Itaalia meistritiitel!
MITMESUGUST PREMIUM LIIGAST
HÄÄLED TASKUST
Pikk ette (ja ise järele) | Pole põhjust muretsemiseks: eelmine hooaeg on tagasi!
JALKAJUTUD SUURELT SAARELT
OTSUSED
Videokohtunik | Kogu tõde karikaderbist! Pärnus pingutati käepenaltiga üle
RISTNURK
Koht
Võistkond
M
V
V
K
VV
P
1.
Tallinna FCI Levadia
8
7
1
0
26:3
22
2.
Paide Linnameeskond
8
5
0
3
15:9
15
3.
Nõmme Kalju FC
7
4
2
1
16:9
14
4.
Tallinna FC Flora
8
3
3
2
15:13
12
5.
Tartu JK Tammeka
7
3
2
2
10:5
11
6.
FC Kuressaare
7
3
0
4
13:19
9
7.
JK Tallinna Kalev
8
2
3
3
11:13
9
8.
JK Narva Trans
7
1
1
5
7:25
4
9.
FC Nõmme United
7
1
1
5
3:12
4
10.
Pärnu JK Vaprus
7
1
1
5
7:15
4
SOCCERNET TV
VIIMASED PILDIGALERIID
PREMIUM LIIGA TABEL
Tallinna FCI Levadia
22
Paide Linnameeskond
15
Nõmme Kalju FC
14
Tallinna FC Flora
12
Tartu JK Tammeka
11
FC Kuressaare
9
JK Tallinna Kalev
9
JK Narva Trans
4
FC Nõmme United
4
Pärnu JK Vaprus
4
OTSEÃœLEKANDED

Soccernet.ee selle nädala otseülekanded:

https://www.zone.ee/
SOCCERNETI FOORUM - FÄNNIDE KOHTUMISPAIK!

Räägi kaasa aktuaalsetel jalgpalliteemadel või muudel huvipakkuvatel teemadel! Külasta Soccernet.ee foorumit!

TEAD ROHKEM?

Aita Soccernet.ee kajastust paremaks muuta.

Saada uudisvihje uudised@soccernet.ee!

VÄLISMAA ERILOOD

Soccernet.ee pakub pikemat lugemist ka välismaa jalgpalli huvilistele. Loe järele!