2007. aasta parimad noormängijad (16)

Soccernet.ee hooaja kokkuvõtete parimate noormängijate valimisel oleme taaskord appi võtnud ka Esiliiga pallurid, sest see ongi ju peamiselt noorte kasvulavaks.

Pealegi on näiteks Levadia duublis kahtlemata raskem põhikoosseisu pääseda kui Meistriliiga viimases klubis Lasnamäe Ajaxis.

Viimane sõna parimate mängijate osas jääb aga loomulikult meie külastajatele, kelle hääletus selgitab Meistriliiga parimad ja halvimad välja juba nädala pärast.

Kümme parimat noormängijat:

Foto: Märt VassiljevSergei Zenjov
Klubi: FC TVMK
Positsioon: Ründaja
Sünniaeg: 20.04.1989 (18)
Senine hooaeg: ML: 21 mängu (16 algkoosseisus), 14 väravat, 0 kollast ja 1 punane kaart

TVMK selle hooaja suurim väravakütt on parima noore valimistel peamiseks soosikuks. Antud valikust on ta ainus, kelle me valisime omal positsioonil ka Meistriliiga kümne parima sekka.

Juba mullu 16-aastasena Pärnu Vapruse eest Meistriliigas väravaid löönud Zenjov jäi eelmisel aastal TVMK-sse siirdudes veel üsna varju, kuid tänavu on ta väga terav olnud.

Pärnust pärit noormehe hooaega on seganud vigastused, kuid tervena on ta üldjuhul kuulunud meeskonna põhikoosseisu. Vaid 21 mängu kohta on 14 väravat väga hea saavutus.

Foto: Siim SemiskarValeri Smelkov
Klubi: Narva Trans
Positsioon: Väravavaht
Sünniaeg: 14.09.1989 (18)
Senine hooaeg: ML: 3 mängu (2 algkoosseisus), 2 sisselastud väravat ja 0 kaarti

Smelkov on andekas väravavaht, kes veetis suurema osa hooajast Sergei Ussoltsevi tagavarana Transi esindusmeeskonna pingil ja kaitses ise teises liigas palliva duubli puuri.

Oma esimesed täispikad mängud Meistriliigas sai ta kirja alles päris hooaja lõpus ning kuigi ta lasi nii Pärnu Vaprusel kui ka Lasnamäe Ajaxil enda selja taha ühe palli lüüa, võitis Trans need mängud kindlalt.

Valmisolekut kõrgel tasemel mängimiseks demonstreeris Smelkov juba talvisel aastalõputurniiril, kus ta tegutses Transi väravas noore mehe kohta vägagi kindlalt.

Narvast pärit 195 cm pikkune puurilukk naases kodulinna tänavuse hooaja eel pärast aastakest FC TVMK duubelmeeskonnas. Eesti U19-koondises jagab ta mänguaega TVMK-s jätkava Daniil Savitskiga.

Foto: Timo KikasMarti Pähn
Klubi: Tartu Maag Tammeka
Positsioon: Vasakäär
Sünniaeg: 21.01.1989 (18)
Senine hooaeg: ML: 6 mängu (0 algkoosseisus), 0 väravat ja 1 kollane kaart
EL: 28 mängu (26 algkoosseisus), 1 värav ja 4 kollast kaarti

Mullu 17-aastasena Tartu Tammeka eest 11 korda mängu saanud Pähnilt oodati sel hooajal ehk läbimurret põhimeeskonda, kuid esialgu pääses ta vaid episoodiliselt pildile.

Tammeka noortesüsteemist sirgunud vasakkaitsja, keda Sergei Ratnikov on kasutanud peamiselt äärepoolkaitses, on väga varase arenguga, tehniline, kiire ja nooruse kohta juba ka füüsiliselt tugev.

Esindusmeeskonnas mängib tema naturaalsel positsioonil Timo Teniste, kes on ainsana liigas teinud kaasa kõik mängud algusest lõpuni.

Noorel mängijal jääb põhisse murdmisel hetkel ilmselt veel veidi puudu ka agressiivsusest ja auahnusest. Omavanuste koondisse on ta aga alati kuulunud ning mängib seal tähtsat rolli.

Foto: Catherine KõrtsmikChristian Kõrtsmik
Klubi: Tallinna Kalev
Positsioon: Ründaja
Sünniaeg: 07.02.1991 (16)
Senine hooaeg: ML: 11 mängu (4 algkoosseisus), 2 väravat ja 0 kaarti

Kõrtsmik pole mitte lihtsalt selle hooaja Meistriliiga kõige noorem väravalööja, vaid noorim platsil käinud mängija üleüldse.

S.C. Realist üle tulnud ründaja sai jala valgeks juba oma kolmandas kõrgliiga mängus, sahistades Lasnamäe Ajaxi võrku vaid 16 aasta ja 80 päeva vanuselt.

Meistriliigas ta väga palju platsile pole pääsenud, kuid koormus on Kõrtsmikul sellest hoolimata väga kõrge, kuna ta tegi kaasa veel nii teises liigas pallinud duublis, Kalevi noortevõistkonnas kui ka Eesti U17-koondises.

Oma vanuse kohta on Kõrtsmikul suurepärane tehnika ning hea väravavaist. Kui sel aastal on tal veel veidi vara parima noormängija tiitlile konkureerida, siis tal on see võimalus veel ka kahel järgneval aastal.

Foto: Timo KikasIvan Velikopolje
Klubi: Pärnu Vaprus
Positsioon: Keskpoolkaitsja
Sünniaeg: 22.06.1989 (18)
Senine hooaeg: ML: 33 mängu (28 algkoosseisus), 4 väravat, 2 kollast ja 1 punane kaart

Velikopolje oli üks neist vähestest noortest mängijatest, kes terve hooaja vältel Meistriliigas põhikoosseisu kuulusid. Kui mullu tegi ta kõrgliigas oma esimesed mängud, lüües kuue kohtumisega ka ühe värava, siis tänavu on ta regulaarselt Vapruse keskväljal.

Pikakasvuline keskpoolkaitsja on hea väljakunägemise ja tehnikaga nagu mängujuhile kohane. Füüsiliselt pole ta just kõige tugevam, kuid eelmise aastaga võrreldes on kindlasti ka selles vallas edasiminek toimunud.

Varased kogemused on tulnud Velikopoljele nii palju kasuks, et ta mängib igasuguse aukartuseta ja lülitub julgelt rünnakutele. Paraku on ta viimasel ajal mingil põhjusel omaealiste koondisest välja langenud.

Foto: Catherine KõrtsmikSander Viira
Klubi: FC Kuressaare
Positsioon: Poolkaitsja
Sünniaeg: 29.08.1989 (18)
Senine hooaeg: ML: 13 mängu (11 algkoosseisus), 0 väravat ja 1 kollane kaart

Viira on huvitaval kombel ainus meie valikusse pääsenud Flora-süsteemi mängija.

Mullu JK Sörves vasakkaitsjana tegutsenud Viira on teinud arengus selge hüppe ja mängib sel hooajal esindusvõistkonnas peamiselt keskpoolkaitses. Ühtlasi on ta hooaja lõpuks põhikoosseisust välja tõrjunud saarlaste üheks perspektiivikaimaks nooreks peetud Kaarel Raamatu.

Lümandalt pärit noormees on mänginud sel hooajal lisaks keskväljale ka äärel, kus tema kiirus hästi maksvusele pääseb. Tehniliselt on ta küll veel natuke toores, kuid korvab seda võitluslikkusega. Noore mängijana jääb tal aga teinekord puudu julgusest otsustavalt tegutseda.

Foto: Marija Mussorina (fclevadia.ee)Aleksandr Pavlihhin
Klubi: FC Levadia II
Positsioon: Vasakpoolkaitsja
Sünniaeg: 03.06.1989 (18)
Senine hooaeg: EL: 28 mängu (20 algkoosseisus), 16 väravat ja 6 kollast kaarti

Levadia duubli vasakpoolkaitsja on olnud sel hooajal väga terav ning löönud meeskonna parimana 16 väravat.

Eelmisel hooajal veel Levadia Juunioris pallinud on end kiiresti duubli põhitegijate sekka murdnud. Mängijaomadustest on tema plussideks teravus, kiirus ja võitluslikkus ning 18-aastase noormehe kohta omab ta ka korralikku tehnikat.

Paraku on Paldiskis sündinud Pavlihhin vene kodakondne ega saa seega Eesti koondiseid esindada.

Foto: Timo KikasIgor Morozov
Klubi: FC Levadia II
Positsioon: Keskkaitsja
Sünniaeg: 27.05.1989 (18)
Senine hooaeg: EL: 31 mängu (31 algkoosseisus), 3 väravat, 5 kollast ja 1 punane kaart

191 cm pikkune kaitsesammas kuulus juba eelmisel aastal Levadia duubli põhitegijate sekka, kuid toona kirja saadud debüütmängule esindusvõistkonnas pole siiani lisa tulnud.

Levadia enda kasvandik registreeriti hooaja eel särginumbriga 4 Meistriliiga meeskonna koosseisu, aga tema laeks on siiani jäänud varumeestepink.

Pikk, jõuline ja hea tehnikaga Morozov on väga tugev peamängus ja sealt ka tema kolm väravat Esiliigas. Alates sellest aastast kuulub keskkaitsja ka Eesti noortekoondisse, kus ta on viimasel ajal kindlalt sees olnud.

Foto: Siim SemiskarSergei Jegorov
Klubi: FC TVMK II
Positsioon: Ründaja
Sünniaeg: 01.01.1989 (18)
Senine hooaeg: EL: 25 mängu (24 algkoosseisus), 15 väravat, 10 kollast ja 2 punast kaarti

Eelmisel aastal klubisse toodud Jegorov tegi TVMK duublis teise suurepärase hooaja järjest, kuid esindusmeeskonna uksele pole ta veel tõsisemalt koputanud.

Meistriliigas ei ole ta murule astuda saanud, kuigi tänavu tegi ta esindusmeeskonna eest kaasa ühes karikamängus Kiviõli Tamme Auto vastu ja lõi seal kohe ka värava.

Esiliigas on Jegorovil teist hooaega järjest koos 15 väravat ning sel aastal on ta seda teinud vaid 25 mänguga. Vähenenud mänguaja tingisid ohtrad kollased ja punased kaardid, mis talle pidevalt mängukeelde kaasa tõid.

Hiljuti Eesti kodakondsuse saanud ründaja jõudis tänu sellele tänavu lõpuks ka noortekoondisse ning kujunes seal kohe põhitegijaks, lüües värava nii Soome kui Bosnia ja Hertsegoviina vastu.

Foto: Marija Mussorina (fclevadia.ee)Roman Nesterovski
Klubi: Sillamäe Kalev
Positsioon: Kaitsja
Sünniaeg: 09.06.1989 (18)
Senine hooaeg: EL: 34 mängu (34 algkoosseisus), 0 väravat ja 4 kollast kaarti

Nesterovski oli Meistriliigasse tõusnud Sillamäe Kalevis sel hooajal üks kaitse võtmemängijaid.

Ta on teinud kaasa kõigis kohtumistes algkoosseisus peale ühe, millest ta jäi eemale mängukeelu tõttu.

Jõhvi SK-st pärit stabiilne kaitsja kuulub ka Eesti U19-koondisse, kuid viimasel ajal pole ta treeningkogunemistest kaugemale jõudnud.

 

Vaata ka:
Meistriliiga kokkuvõtted 2007

Kommentaarid

timpsu   •  
(.***)
Aga kuhun jääb väike Pohlak, ta võrreldes Kosega kõva arengu teinud juuu;P
karjane   •  
(.***)
anier võiks tõesti olla siin. muud vanad mängida ei oskagi ju peale tema.
dareth   •  
(.***)
well, haven't met him at the gay bar..
Stok   •  
(.***)
Kas Igor Morozovi pilt peabki selline olema? :)
mazz   •  
(.***)
Halvimaid valitakse ainult mõnes kategoorias nagu halvimad üleminekud või suurimad pettumused.
carlo2   •  
(.***)
Kui kuivalt artiklis toodud numreid vaadata siis Zhenjov
Lööb väravaid, kaarte vähevõitu - mida veel tahta....

P.S. Siin artiklis oli kirjutatud halvimate valimisest - kas selleks esitatakse uued kümme kandidaati või on halvim see kes artiklis toodutest viimaseks jääb?:P
isspro10   •  
(.***)
To Heij,siin peaks 4. liigas hästi mänginud Maksim Maxima ka olema :D
Amadeus   •  
(.***)
probleem pole mitte viitsimises kunn vaid lihtsalt infopuuduses. noorte kohta on pea võimatu adekvaatset inffi saada.
-arsenal-   •  
(.***)
Nesterovski Jõhvi SK / Sillamäe Kalev paneb hästi !
Kinovend   •  
(.***)
Siin võiksid olla ka Laurits ja Anier.
To Hej   •  
(.***)
Toomet nüüd küll nii väga hea mängija pole...rabistab palju ja söödud on ikka väga lohakad....vahest teeb ikka hästi ka

rootsi kuinn   •  
(.***)
Kui väravavahtide mõõdud on antud siis väljakumängijate pikkusi pole millegi pärast viitsitud anda. Eesti nimede vähesus torkab silma.
Mitmed head poisid on minu meelest puudu. Näiteks Anier.
-mirko-   •  
(.***)
Eks Zenjov ole antud nimekirjas teistest ikkagi peajagu üle
maise   •  
(.***)
ega 89 ja nooremaid eriti valida polegi ML tasemel. nii et valik üsna loogiline.
Art1   •  
(.***)
Väga imelik valik Soccerneti poolt.
hej   •  
(.***)
mõned väga andekad poisid minu arvates puudu!
1 kes peaks kindlasti olema seal nimekirjas Janar Toomet!

Sisene
Enne kommentaari avaldamist tutvu Soccernet.ee kommentaaride hea tavaga.
Neetud jalgpall ehk Kuidas läks vaja Harry Kane’i, et Neverkuseni 120-aastane needus maha võtta
MEISTRITE LIIGA ÕHTU
PAIDE ALISTAS FLORA
Luup peale | Paide raputas krahhi ruttu kaelast. Rohevalged sumpavad Punases soos
KUIDAS SAI LEVERKUSENIST MEISTER
Sellest, kuidas Bundesligas uued mängureeglid kehtestanud Xabi Alonso tuli, nägi (vaeva), võttis Bayernilt isu ja võitis
VÄLISMAALT
PREMIUM LIIGA
Luup peale | Mängus, kus mõni mees vajas vaid ühte-kahte pallipuudet, sai Levadia oma kõige napima võidu  (galerii!)
Pikk ette (ja ise järele) | Kes otsustab asju Nõmme Unitedis?
MÕTTEAINET
INGLISMAA JUTUD
Udune Albion | Liverpool ja Arsenal jäägu massidele, gurmaanid vaatavad Wrexhamit!
RISTNURK
Koht
Võistkond
M
V
V
K
VV
P
1.
Tallinna FCI Levadia
7
7
0
0
25:2
21
2.
Paide Linnameeskond
7
5
0
2
15:8
15
3.
Nõmme Kalju FC
6
4
1
1
14:7
13
4.
Tallinna FC Flora
7
3
2
2
13:11
11
5.
Tartu JK Tammeka
6
2
2
2
9:5
8
6.
FC Kuressaare
6
2
0
4
8:19
6
7.
JK Tallinna Kalev
7
1
3
3
9:13
6
8.
JK Narva Trans
6
1
1
4
7:20
4
9.
FC Nõmme United
6
1
1
4
3:10
4
10.
Pärnu JK Vaprus
6
1
0
5
6:14
3
SOCCERNET TV
VIIMASED PILDIGALERIID
PREMIUM LIIGA TABEL
Tallinna FCI Levadia
21
Paide Linnameeskond
15
Nõmme Kalju FC
13
Tallinna FC Flora
11
Tartu JK Tammeka
8
FC Kuressaare
6
JK Tallinna Kalev
6
JK Narva Trans
4
FC Nõmme United
4
Pärnu JK Vaprus
3
OTSEÃœLEKANDED

Soccernet.ee selle nädala otseülekanded:

  • T 19.00 Kalev - Levadia (Premium liiga)
  • R 18.00 Viimsi - Tammeka (naiste Meistriliiga)
  • L 12.30 United - Kalev (Premium liiga)
  • L 14.30 Paide - Tammeka (Premium liiga)
  • L 17.00 Levadia - Vaprus (Premium liiga)
  • P 12.30 Elva - Tabasalu (Esiliiga)
  • P 17.00 Flora - Kalju (Premium liiga)
  • P 19.00 Kalev - Saku (naiste Meistriliiga)
  • KÕIK näidatud mängud ja kava on siin!

https://www.zone.ee/
SOCCERNETI FOORUM - FÄNNIDE KOHTUMISPAIK!

Räägi kaasa aktuaalsetel jalgpalliteemadel või muudel huvipakkuvatel teemadel! Külasta Soccernet.ee foorumit!

TEAD ROHKEM?

Aita Soccernet.ee kajastust paremaks muuta.

Saada uudisvihje uudised@soccernet.ee!

VÄLISMAA ERILOOD

Soccernet.ee pakub pikemat lugemist ka välismaa jalgpalli huvilistele. Loe järele!